4 feriecentre med fokus på tilgængelighed

Det er ikke en særlig velbevaret hemmelighed: At rejse på ferie, når man sidder i kørestol eller har et handicap, gør bare det hele lidt mere besværligt. Derfor kan det nogle gange være rart at tage et sted hen, hvor man ikke behøver at tænke over, at planlægge sin rute eller skulle undersøge alt på forhånd, for at finde ud af, om det er tilgængeligt for mennesker med handicap. 

Derfor får du her vores bud på 4 danske feriecentre, som har specialiseret sig i øget tilgængelighed.

Dronningens ferieby, Grenå

Dronningens ferieby er designet for at skabe de bedst mulige rammer for en dejlig ferie til mennesker med forskellige handicap. Feriehusene i Dronningens Ferieby er blevet testet af hele 10 specialgrupper af mennesker med forskellige former for handicap – eksempelvis personer med sklerose, svagtseende og kørestolsbrugere.

Ved feriebyen er der desuden en af Danmarks mest handicapvenlige strande med rampe helt ned til vandkanten, så du kan komme en tur ud i det forfriskende vand i Kattegat.

Vil du gerne en tur på stranden? Tjek vores guide til Danmarks mest handicapvenlige strande.

Alle aktiviteter er designet med tilgængelighed for øje – derfor vil I altid kunne finde noget at lave for alle feriedeltagere i alle aldre.

Musholm Feriecenter

Musholm er et ferie-, sports- og konferencecenter ved den vestsjællandske kyst med udsigt til Storebæltsbroen. Musholm blev i 2016 kåret som verdens mest tilgængelige feriecenter af International Association of Universal Design og er fra start bygget med tanke på at øge tilgængeligheden for mennesker med handicap.

Musholms nye multihal stod klar i 2015 og er designet specifikt til kørestolsbrugere og handicappede, der er helst vil undvære det overdrevne hensyn, der ofte bliver taget, når det kommer til sport og fysisk aktivitet. Den perfekte ferie til den aktive familie, der elsker at give den gas.

Hou Søsportcenter

Er du bidt af en gal vandhund? Så er en tur til Hou Søsportscenter måske den næste feriedestination.

Hou Søsportscenter ligger ved siden af Egmont Højskolen, som specialiserer sig i ophold for mennesker med udfordringer og forskellige handicap – og vandlandet Valhalla, som er særligt designet til eksempelvis mennesker i kørestol.

Ned til vandet er der en særligt designet badebro med lift, så I bliver sænket direkte ned i vandet – så hold øje med vandtemperaturen, før du klikker på knappen – eller lad være, hvis du er eventyrlysten.

Badebroen er i øvrigt også på vores liste over de mest handicapvenlige strande i Danmark.

Slette Strand

Ved Slette strand er der mulighed for at nyde den rå, nordjyske natur i rolige og rare ferieboliger, som er designet specifikt til mennesker med handicap. Ferielejlighederne og feriehusene findes i forskellige indretninger og fås blandt andet med loftlift og plejesenge. Derudover kan du blandt andet få en tur i hestevogn, som har kørestolsrampe eller en dejlig, afslappende dukkert i varmvandsbassinet efterfulgt af en tur i saunaen.

I nærområdet er der masser af muligheder for gode naturoplevelser i lokalområdet for hele familien.

 

Andre handicapvenlige ferieboliger

Udover de 4 feriecentre, som er specialiserede i ferier for mennesker med fysisk funktionsnedsættelse og handicap, er der en række andre feriecentre og områder, der tilbyder gode, handicapvenlige ferieboliger:

Skagen Strand hotel og feriecenter
Skærbækcentret
Cimbria Ferie

Har du et godt tip til en handicapvenlig ferie?

Send os en mail på sta@langhoej.dk eller send os en besked på Facebook.