Den fleksible fastspændingsløsning:

Flex-i-Trans

Flex-i-Trans er et minibus-koncept designet til plejehjem og institutioner, der i en hektisk hverdag skal bruge en bus, der kan rumme borgere med forskellige krav og handicap.

Med et Flex-i-Trans gulv- og stole, kan du på et minut omdanne hele bussen fra siddepladser til kørestolspladser – og tilbage.

Ingen sæder eller kroge, der skal flyttes

Med Flex-i-trans slipper I for at flytte stole ind og ud af bussen og flytte kroge og fastspændinger i gulvskinner.

På få øjeblikke kan du klappe stole ind og ud, så du får det helt rigtige antal stole og kørestolspladser. Og med kontrolpanelet ved føresædet, aktiverer du kroge og selebespændinger, der “popper op” fra gulvet.

Det gør det både hurtigere at gøre bussen klar til afgang, men det er også godt for arbejdsmiljøet for chauffører, der slipper for at kravle rundt på gulvet eller slæbe tunge stole und og ud af bussen.

Fleksibiliteten gør forskellen hos Dybkjær Specialskole

“Der er brug for stor fleksibilitet hele tiden til de mange forskellige typer borgere. Flexitrans giver os den fleksibilitet. Det er dejligt at arbejde med og det er det bedste, vi overhovedet har kunnet finde på markedet.”

– Carsten Jul Larsen, Kørselsleder, Dybkærbusserne.

Op til 8 gående passagerer eller 4 kørestole

I en Flex-i-transbus bestemmer I selv, hvordan I udnytter indretningen. Hver kørestol tager 2 siddepladser, så I kan eksempelvis have:

  • 4 gående og 2 kørestole
  • 6 gående og 1 kørestol
  • 2 gående og 3 kørestole

Eller I kan have 4 kørestole eller 8 gående passagerer – selvfølgelig med en lift bagerst i bussen, så alle kan komme godt ombord.

Arbejdsmiljø i fokus hos Bostedet Nordbyvænget

Nordbyvænget giver det beboerne stor frihed at alle nu kan blive transporteret når det passer dem. Samtidig giver det stor flexibilitet for personalet at være uafhængig af externe busselskaber.

På Nordbyvænget har vi valgt Flex-i-Trans systemet fordi vi har fokus på arbejdsmiljøet. I det daglige betyder det, gode arbejdsfohold for de mange personer som skal bruge bussen. Det er let at bruge og samtidig er sikkerheden for kørestolsbrugerne i top.

Når vi skal bruge så mange penge på at købe bus og når det er så relativt sjældent vi gør det, er det vigtigt at have en samarbejdspartner vi kan stole på. Vi har købt bus hos Langhøj fordi vi her kan få en faglig god betjening. Det er vores indtryk at Langhøj er opdateret med det nyeste på markedet for handicaptransport. Vi har været glade for den personlige betjening vi har fået af Langhøjs konsulent. Langhøj har levet op til de afleveringsfrister og aftaler der er indgået. Vi har fået en grundig introduktion til bussens funktioner så alt personale er klædt forsvarligt på, til at køre bussen.”

– Søren Thorbøll, Forstander, Bostedet Nordbyvænget

Vil du høre mere om Flex-i-Trans?

Kontakt:

Steffen Møller, Konsulent, Flex-i-Trans
smo@langhoej.dk / 22 55 87 57
Hasselager Centervej
8260 Viby J

Revolutionerende gulvløsning

Hemmeligheden bag fleksibiliteten i Flex-i-Transbusserne finder du i det nuskabende gulv-design. Kroge og selespænder er integreret i gulvet og bliver dækket med dæksler, når de ikke er i brug.

Det betyder, at I slipper for at skulle have skinner i gulvet eller snublefælder i form af fordybninger.

Når I får brug for at fastspænde en kørestol, frigiver i krogene på displayet ved føresædet. Det får dækslerne til at trække sig tilbage og krogene “popper op”, så man nemt og hurtigt kan spænde dem på kørestolen. I samme omgang frigives selespændet også, så man, efter kørestolen er spændt fast, nemt kan fastspænde personen i stolen.

Ergonomien er i orden hos Bocenter Centrum

“Vi er en organisation der gennem 25 år har arbejdet med borgere der er psykisk/fysisk handicappede. Borgere der har brug for daglig transport. Vi har derfor løbende 2 handicapbusser i brug. Vi skifter busser hver 6 år og oplever derfor den rivende udvikling der sker på området. Det er derfor med meget stor glæde at vi kan konstatere at der er et firma der lytter til vore behov.

Vi har tidligere i Århus Amt`s regi arbejdet med indretning af handicapbusser i samarbejde med ergo- og fysioterapeuter, herunder vigtigheden i at undgå arbejdsskader ved bespænding af kørestole og borgere, ind og ud stigninger af borgere , flytninger af “løse” stole mv. Vi betragter derfor os selv som værende rimelig kompetente i valget af handicapbusser, herunder indretning.

Vi oplever flexitrans systemet som det indtil nu bedste indenfor indretning og sikkerhed i handicapbusser. Her er tænkt på ergonomien, da sæderne kan klappes sammen så de intet fylder, det er ikke nødvendigt at blive belastet af sæder ind og ud af busserne.

Ergonomien omkring bespænding af kørestole og borgere der benytter sæderne er i top, det betyder et godt fysisk arbejdsmiljø og en daglig tidsbesparelse og ikke mindst med fokus på sikkerheden generelt.”

– Uffe Stampesøe, Centerchef, Bocenter Centrum, Aarhus C

Download vores Flex-i-Trans brochure her

Vores produkter og ydelser

Indretning

Hos Langhøj tilpasser vi vores biler til præcis den fører, der anvender bilen. Se eksempler på vores indretninger her.

Hjælpemidler

Langhøj tilbyder vi en række specialiserede hjælpemidler, der gør hverdagen lettere for mennesker med handicap.

Mest anvendte biler

Hos Langhøj indretter vi mange forskellige biler og minibusser - men, vi har selvfølgelig også bestsellere.

Kontakt os

Vil du høre mere eller har du brug for vejledning? Kontakt din lokale Langhøj-afdeling.

Følg os på sociale medier

Vil du gerne vide mere?