Køreferie i Danmark: Handicapvenlige strande

Sommeren 2021 foregår for mange af os i det danske sommerland – og sommerferie er for de fleste lig med strandtur. Altså, hvis man kan komme derned. I Danmark har vi nemlig i mange år haltet bagefter, når det kom til handicaptilgængeligheden på de danske badestrande. Men – det er der heldigvis langsomt ved at blive lavet om på.

Derfor har vi her samlet et overblik over danske, handicapvenlige strande, så du ved, hvor du skal køre hen, for at få en dejlig forfriskende dukkert.

Kender du til en strand, der ikke er på listen? Så send os en mail eller skriv til os på Facebook.

Jylland

Hou, Østjylland
Hou er hjemsted for Egmont Højskolen, der især henvender sig til handicappede – og derfor er der selvfølgelig også en af Danmarks mest handicapvenlige badebroer med lift direkte ned i det kølige vand.

Moesgård strand, Aarhus
Syd for Aarhus ved Moesgård strand har man fået opført Aarhus’ længste badebro – komplet med rampe til gangbesværede og kørestolsbrugere.

Slette strand, nordjylland
Slette strand har en adgangsrampe hele vejen ned til havet. Derudover er Slette Strand Feriecenter utrolig handicapvenligt og har blandt andet varmtvandsbassin med ikke bare 1, men 2 lifte.

Dronningens ferieby, Grenå
Badebroen ved Dronningens ferieby går helt ned til vandet. Derudover kan du på det handicapvenlige feriecenter låne en badekørestol, hvis du er gæst på stedet.

Aarhus havnebad
Aarhus havnebad havde ved åbningen en stor fejl: Der var ingen adgang for handicappede – det har de heldigvis fået lavet om på nu, med installationen af en lift, der giver direkte adgang til vandet.

Vejers strand, Sydvestjylland
Vejers strand er en meget bred sandstrand – og der er ingen ramper. Det lyder egentlig ikke særlig handicapvenligt. Men Vejers har én stor fordel, frem for andre strande: Man må køre på den. Så selvom det stadig vil give en del problemer for kørestolsbrugere, så vil mennesker med gangbesvær have en kæmpe fordel, fordi de kan køres næsten til vandkanten i deres egen bil.

Sjælland

Ishøj strand
Ishøj strand har en kørestolsvenlig sti henover klitterne ved museet Arken og en rampe, der går hele vejen ned til vandet.

Nivå strand
Nivå strand fik i 2019 en ny handicap-badebro, der tillader at man kører hele vejen ned i vandet fra asfalten, der går til de nye handicap-parkeringspladser tæt på.

Stranden – Charlottenlund
Stranden i Charlottenlund blev givet til Dansk Handicap Forbund af A.P Møller for at skabe et fristed for folk med handicap.

For at tage på Stranden kræver det dog, at man er medlem af Dansk Handicap Forbund.

Hornbæk strand
Hornbæk strand er en af de mest populære og børnevenlige strande på Nordsjælland – og lige ved havnen, er der en handicaprampe, som går helt ned til vandet.

Langeland

Drejet i Spodsbjerg
Fra maj til september er der lagt strandmåtter ud ved Drejet i Spodsbjerg, for at give et fast køreunderlag for rollator- og kørestolsbrugere helt ned til vandkanten. For at komme til strandmåtterne skal du dreje ved “Fiskeri og Angel” i Spodsbjerg.

Der er anlagt en handicapparkeringsplads ved siden af kiosken og herfra er der en sti, der går ned til strandmåtterne.

Emmerbølle

Fra handicapparkeringspladsen er der fast underlag til stranden. Der er udlagt kørefaste måtter over sandet til badebroen.

Campingpladsen stiller sine handicaptoiletter til rådighed for mennesker med funktionsnedsættelse.

Ristinge

Stranden ved Ristingevej 131, 5932 Humble er gjort lettilgængelig for handicappede. Der lægges strandmåtter hele vejen til vandkanten fra maj til september.

Det er desuden muligt at låne en handicapbadestol i det lille sorte hus ved siden af toiletbygningen.

Kontakt VisitLangeland på telefon +45 20 130 250, for udlevering af kode til lås.

Fyn

Varbjerg strand
Børnevenlig strand med sand og småsten. Der er handicapvenlig adgang til badebroen og direkte adgang til havet. På stranden er der desuden en bade-egnet kørestol, som holder til i toiletbygningen. Man kan få nøglen udleveret ved Brugsen i Brenderup på vej mod stranden.

Hasmark strand
Ved Campingpladsen på Hasmark strand er det muligt at låne en badekørestol.

Faaborg strand
Ved Kursus- og konferencecentret Klinten ved Faaborg er der en rampe helt ned til vandet. Derudover kan man låne en badekørestol.

Har du et godt tip til en handicapvenlig strand?

Send os en mail på sta@langhoej.dk eller send os en besked på Facebook.