Om Langhøj

En familievirksomhed fylder 40

Langhøj er en familieejet virksomhed og ejes i dag af brødrene Frank og Lars Langhøj samt deres partner, Steffen Møller.

Langhøj blev stiftet i Aarhus i 1979 af Eric Langhøj, far til Lars og Frank. Virksomheden har i de sidste 42 år været førende indenfor opbygning af biler til mennesker med handikap – og tilbyder i dag alt fra minibusser til institutioner, til avancerede joystick-styrede biler og hjælpemidler til transport.

Vi sætter borgerens særlige behov i centrum og er kendt i hele landet for at kaste os over de opgaver, hvor andre siger fra.

Forskellighed er vores styrke
Langhøjs største styrke er den sammensmeltning af viden og forskellige håndværk, der foregår på vores værksteder.

Vi har naturligvis en stab af dygtige mekanikere –  men også klejnsmede, maskinmestre, ingeniører, motorsagkyndige, fysioterapeuter, ergoterapeuter og kørestolsbrugere.

Det unikke mix af erfaringer og kompetencer gør, at vi altid har mulighed for at få belyst et behov eller en udfordring fra flere sider – og det giver os det optimale udgangspunkt for skabe den bedste og mest økonomisk rentable løsning for både borgeren og kommunen.

Praktiske løsninger for borgere med særlige udfordringer
Vi arbejder aktivt for hver eneste dag på at udvikle produkter og metoder, der letter hverdagen for mennesker med særlige udfordringer og handikap, gennem praktiske og brugervenlige løsninger, der udnytter de seneste teknologiske muligheder.

Derfor sætter vi stor ære i, at hver eneste bil og hjælpemiddel, der forlader vores forretning, er gennemtestet og afprøvet, så borgeren får et godt og holdbart produkt, der gør hverdagen nemmere.

Landsdækkende service og afprøvning
Langhøj er i dag ikke bare Danmarks ældste virksomhed indenfor opbygning af handicapbiler – vi er også en af Danmarks største.

I dag har vi 5 afdelinger, alle med gode indendørs afprøvningsfaciliteter og tilhørende værksteder.

Afdelingerne ligger i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense og København – alle tæt på motorvejen. Derudover har Langhøj faste samarbejdsaftaler med værksteder i Thisted, Holstebro, Ringkøbing, Ribe, Sønderborg og Rønne, som alle har kompetencerne til at servicere handicapbiler. Derfor er der altid en Langhøj-afdeling tæt på dig, hvis du vil booke en afprøvning eller service af din bil.

Langhøjs leverandører

Alle vores leverandører har underskrevet vores “Code of Conduct” som er vores sikkerhed for at vi kan stole på deres måde at arbejde på, er i overensstemmelse med lovgivningen.

Læs mere om vores CoC (Code of Conduct) her

Langhøjs historie – dengang og i dag

Eric Langhøj købte i 1979 sin gamle læremester Ejvind Hjorts maskinfabrik sammen med sin kone Vibber – og Langhøj Autoindretning så dermed dagens lys på Trøjborg i det nordlige Aarhus.

Eric havde stor interesse for biler og udvikling af produkter til handicappede. Med Erics overtagelse af virksomheden, der oprindeligt producerede bl.a. kørestole, blev Langhøj Autoindretning den første virksomhed i Danmark med speciale i indretning af handicapbiler.

I de første år var produktsortimentet begrænset til drejesæder og forskellige former for håndbetjening af speeder, bremse og kobling, men en dag landede en udfordring ud over det sædvanlige på Erics bord. At udvikle fodstyring til en bil.

Efter en proces med udvikling og afprøvning sammen med sin tidligere læremester Ejvind, var Eric endelig klar til at præsentere en historisk nyhed: Danmarks første fodstyrede bil. 

Karsten Torst, der som kunde blev den første i Danmark til at køre med fodstyring, kører i dag i sin fjerde handikapbil – alle opbygget og indrettet hos Langhøj og baseret på Eric og Ejvinds innovative design.

Siden den tid, har Langhøj været kendt landet over som virksomheden, du ringer til, hvis du har en opgave, som ingen andre har eller kan løse. For hos Langhøj har vi ikke bare egenskaberne til det; Vi synes det er sjovt.

Langhøj vokser
Virksomheden voksede støt, og i 1996 var lokalerne på Trøjborg blevet for små. Langhøj flyttede derfor til større lokaler på Katrinebjerg i Aarhus. Efter 9 år på Katrinebjerg var der igen brug for mere plads, og i februar 2005 lejede Langhøj sig ind i de tilstødende bygninger på Katrinebjerg.

Efter kort tid måtte Eric Langhøj dog igen indse, at lokalerne på Katrinebjerg ikke var nok. Og da det ikke var muligt at udvide mere på Katrinebjerg, solgte Eric derfor lokalerne til Aarhus Universitet. Dette blev også spadestikket til byggeriet, der i dag er Langhøjs nuværende lokaler i Viby J, i den sydlige del af Aarhus.

I 2007 åbnede Langhøj dermed Danmarks dengang største hus for biler til handicappede med gode handicapfaciliteter samt et stort, indendørs showroom.

En ny generation tager over
I 2008 overtog sønnerne Frank og Lars Langhøj ledelsen og ejerskabet af Langhøj Autoindretning. Da Eric Langhøj efterhånden var blevet 62 år og havde løftet virksomheden ind i nye, stærke omgivelser, var det naturligt med et generationsskifte.

Frank og Lars Langhøj er begge maskiningeniører og havde været ansat i Langhøj Autoindretning siden årtusindskiftet. De havde allerede et godt kendskab til virksomhedens produkter og kunder og var derfor de naturlige valg, da virksomheden skulle videreføres i deres fars ånd.

I forbindelse med generationsskiftet ændrede Langhøj Autoindretning desuden navn til Langhøj og fik nyt logo – designet af Frank Langhøj selv.

Langhøj udvider med 4 nye afdelinger
Efter overtagelsen af farens virksomhed, blev sønnernes drøm om en landsdækkende virksomhed i 2009 til en realitet, da Langhøj Aalbrog og Langhøj København slog dørene op for første gang.  I 2011 fulgte Langhøj Odense, og sidste skud på stammen er Langhøj Kolding, som åbnede i slutningen af 2011.

Officiel importør af RECARO i Danmark
I 2019 overtog Langhøj importen af RECARO-sæder og autostole i selskabet Innoseat A/S.

I firmaet Innoseat forhandles RECARO racingsæder, kontorstole, stadionsæder og autostole.

Bliv kontaktet

Med over 40 års erfaring er Langhøj førende inden for indretning af biler til mennesker med handicap. Vi har 5 afdelinger fordelt rundt i Danmark, hvor der er mange dygtige folk klar til at hjælpe dig.