4 ferieoplevelser du aldrig glemmer!

Nogle oplevelser glemmer man bare aldrig – og det gælder især, når man har haft adrenalin-niveauet helt oppe i det røde felt.

Her får du vores 4 bedste bud på ferieoplevelser, der resten af dit liv vil være printet ind på nethinden. Vi har været hele verden rundt og fundet de vildeste oplevelser, du kan kaste dig ud i – hele vejen fra de europæiske alper til de blå bølger i Mellemamerika. 

Paragliding over Rocky Mountains

Hvor? Draper, Utah, USA

Danmark er et dejligt land, men det fladt som en pandekage. Så hvis man vil prøve at paraglide, kan det godt betale sig at kigge ud over landet grænser, hvis man vil have en spektakulær oplevelse. Vi har fundet en organisation i Draper, Utah – en forstad til Salt Lake City – hvor man rent faktisk flyver rundt i Rocky Mountains og nyder udsigten over USA’s største bjergkæde.

Project Airtime er startet af Chris Santacroce. Han er en tidligere professionel paraglider, der i starten af årtusindet blev rygmarvsskadet og brugte lang tid i en kørestol. Siden da har han dedikeret sin tid til at sikre, at folk med fysiske handicap får lov at prøve den sportsgren, han elsker så højt.

Salt Lake City ligger i øvrigt cirka halvejs mellem Las Vegas mod syd og Yellowstone nationalpark mod nord. Så om man er til storslåede naturoplevelser eller godt kan lide at gamble, er der noget for enhver smag – og er man til begge dele, så har du her opskriften på en glimrende roadtrip.

Surfing i Panama

Hvor? Devocean i Panama

Hvis du vil lære at ride på bølgerne, så er der nok ikke noget sted, der er bedre egnet end Devocean i Panama. Den danske ejer, Bruno Hansen, er 4x ISA World Adaptive Surf Champion – altså verdensmester – og sammen med hans team laver de fantastiske oplevelses- og vandsportsferier for mennesker fra hele verden.

Så har du altid drømt om at lære at surfe, er det altså afsted til Panama.

Udover kongedisciplinen, kan du også ro kajak, dybhavsfiske, køre på quadbike og få en afslappet tur på hesteryg – alle aktiviteter med fokus på tilgængelighed.

Panama er i øvrigt kendt som et fantastisk land for alle naturelskere. Faktisk siger nogle, at landets biodiversitet er 3 gange højere end USA, Canada og Europa – tilsammen! 

Skiløb i de østriske alper

Hvor: De fleste større skisportssteder i Østrig (og hos andre alpelande og nordiske naboer)

Danmark må på et tidspunkt i slut-80’erne være blevet bidt af en gal skiløber – for siden dengang har flere og flere danskere hvert år kastet sig ned af pisterne i hobetal hver eneste vinter.

I løbet af de sidste 10 år er skisportsstederne i højere grad også begyndt at tage hensyn til mennesker med handicap – og især i Østrig er de på mange af destinationerne nået rigtig langt med at gøre store dele af skiområderne lettilgængelige – altså, så længe du engang imellem er klar til at nappe en rød pist i stiv arm. For dem kommer du altså ikke udenom.

Du kan med fordel kigge på eksempelvis Ischgl, Schladming Dachstein, Zillertal og Zell am See, når du leder efter det perfekte sted for både dig og familien at få en ferie i sneen.

Faldskærmsudspring i Sydspanien

Hvor? Sevilla i Spanien

Hvis du skal kaste dig ud af et fly, kan du lige så godt gøre det med stil – og i Sevilla har du ikke bare mulighed for at booke et tandemspring, men også gøre det med udsigt til middelhavet.

Perfekt, hvis du har brug for et break og et adrenalin-kick på en ellers afslappet og dejlig sløv sommerferie på sydkysten i Spanien.

Sevilla er i øvrigt kendt for den fantastiske Flamenco-dans og arkitektoniske perler, der stammer fra en fortid, hvor både romere, kristne og de nordafrikanske mauere har sat sit præg på byen. Men! Sevilla er også kendt for sine helt ekstremt høje temperaturer i sommeren. Så ser du frem til sightseeing i byens historiske gader, kan det godt betale sig at komme udenfor højsæsonen.

Har du et godt tip til en oplevelse, man aldrig glemmer?

Send os en mail på sta@langhoej.dk eller send os en besked på Facebook.