Om Langhøj

Langhøj i dag – Hvem er vi? Og hvad kan vi.. 

Langhøj er en familieejet virksomhed, som blev stiftet af Eric Langhøj i 1979 i Aarhus. Virksomheden har over 30 års erfaring med opbygning af handicapbiler. Vi tilbyder alt fra ratknop- til avancerede joystick-styrede biler.

Forskellighed er vores styrke!
Langhøjs største styrke er vores medarbejdere og deres viden. Blandt Langhøjs medarbejdere findes både specialuddannede mekanikere, klejnsmede, maskinmestre, ingeniører, motorsagkyndige, fysioterapeuter, ergoterapeuter samt kørestolsbrugere. Det faglige miks af specialer kombineret med over 30 års erfaring giver en kæmpe viden, og desuden muligheden for at se en sag fra flere sider. Dette kommer alle vores kunder til gode – kommune som borger.

I Langhøj er alle medarbejdere dedikeret til et fælles mål, nemlig at yde den bedste service og tilbyde borgeren og kommunen den bedste og billigste løsning.

Landsdækkende service og afprøvning
Langhøj er i dag landsdækkende og samtidig Danmarks ældste virksomhed for opbygning af handicapbiler. I dag har vi 5 egne afdelinger i Danmark, alle med gode indendørs afprøvningsfaciliteter og tilhørende værksteder.

Afdelingerne ligger i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense og København – alle tæt på motorvejen. Desuden har Langhøj faste samarbejdsaftaler med værksteder i Thisted, Holstebro, Ringkøbing, Ribe, Sønderborg og Rønne, som alle har kompetencerne til at servicere handicapbiler. Hos Langhøj tilbyder vi ligeledes både kommunen og dig som borger afprøvninger fra vores samarbejdspartneres lokaler.

Langhøjs Misson & Vision
Det er vores mission, succesfuldt at udvikle, producere, importere og sælge handicapbiler- og hjælpemidler af høj kvalitet og sikkerhed i hele Danmark for at lette menneskers hverdag. Vi vil differentiere os gennem innovation, godt sammenhold og social ansvarlighed, prioritere vores kunder højest og bidrage aktivt til deres hverdag.

Langhøj vil være førende på det danske marked, og således være kundernes fortrukne leverandør. Langhøj vil være en højt respekteret virksomhed og vil via individuelle og funktionelle løsninger med udgangspunkt i Langhøjs produkter samt nye handicapvenlige teknologier, forbedre borgerens livskvalitet og gøre hverdagen lettere for kunderne.

Langhøjs leverandører

Alle vores leverandører har underskrevet vores “Code of Conduct” som er vores sikkerhed for at vi kan stole på deres måde at arbejde på, er i overensstemmelse med lovgivningen.

Læs mere om vores CoC (Code of Conduct) her

Langhøjs historie – dengang og i dag

Eric Langhøj købte i 1979 sammen med sin kone Vibber sin gamle læremester Ejvind Hjorts maskinfabrik – og Langhøj Autoindretning så dermed dagens lys på Trøjborg i det nordlige Aarhus.

Eric havde stor interesse for biler og udvikling af produkter til handicappede. Med Erics overtagelse af virksomheden, der oprindeligt producerede bl.a. kørestole, blev Langhøj Autoindretning den første virksomhed i Danmark med speciale i indretning af handicapbiler.

I de første år var produktsortimentet begrænset til drejesæder og forskellige former for håndbetjening af speeder, bremse og kobling.

En dag fik Eric en stor udfordring, da en kunde (Karsten Torst) havde et helt specielt ønske, nemlig fodstyring. Den første fodstyrede bil i Danmark blev en realitet og var resultatet af et samarbejde mellem Ejvind Hjort og Eric Langhøj. Karsten Torst kører i dag i sin fjerde handicapbil – alle indrettet hos Langhøj.

Senere kom indretning af kassebiler, hvortil Langhøj udviklede produkter, der gjorde det muligt for el-kørestols brugere at blive kørende.

Langhøj vokser
Virksomheden voksede støt, og i 1996 var lokalerne på Trøjborg blevet for små. Langhøj flyttede derfor til større lokaler på Katrinebjerg i Aarhus. Efter 9 år på Katrinebjerg var der igen brug for mere plads, og i februar 2005 lejede Langhøj sig ind i de tilstødende bygninger på Katrinebjerg.

Efter kort tid måtte Eric Langhøj indse, at lokalerne på Katrinebjerg igen var blevet for små. Det var ikke muligt at udvide mere på Katrinebjerg, og derfor solgte Eric lokalerne til Aarhus Universitet. Dette blev startskuddet til Langhøjs nuværende lokaler i Viby J i den sydlige del af Aarhus. I 2007 åbnede Langhøj Danmarks dengang største hus for biler til handicappede med gode handicapfaciliteter samt et stort indendørs showroom.

En ny generation tager over
I 2008 overtog sønnerne Frank og Lars Langhøj ledelsen og ejerskabet af Langhøj Autoindretning. Da Eric Langhøj var blevet 62 år, var det naturligt med et generationsskifte. Frank og Lars Langhøj er begge maskiningeniører og havde været ansat i Langhøj Autoindretning siden årtusindskiftet. De havde derfor allerede et godt kendskab til virksomhedens produkter og kunder. I forbindelse med generationsskiftet ændrede Langhøj Autoindretning navn til Langhøj og fik nyt logo.

Langhøj udvider med 4 nye afdelinger
Frank og Lars Langhøj havde længe tænkt på at udvide. I 2009 fik de chancen, og Langhøj Aalborg og Langhøj København blev realiteter. I 2011 åbnede Langhøj Odense, og sidste skud på stammen er Langhøj Kolding, som åbnede i slutningen af 2011.

Officiel importør af RECARO i Danmark
I 2019 overtog Langhøj importen af RECARO-sæder og autostole i selskabet Innoseat A/S.

I firmaet Innoseat forhandles RECARO racingsæder, kontorstole, stadionsæder og autostole.